En aquest RACOnet de la xarxa hi trobareu un espai on estem sensibilitzats i motivats en tot el que fa referència a la relació entre l'ésser humà i el seu entorn natural. En un desig de reconciliar-nos amb la Mare Natura, volem recuperar tots aquells sabors, coneixements, tradicions i vivències que han contribuït amb els segles a arribar a on som, a fer el que hem fet i hem après. Però sobretot amb la voluntat que tots aquests coneixements no caiguin en l'oblit.
Taller pràctic d'elaboració de licors casolans a base d'herbes medicinals i fruits
RATAFIA
HIDROMEL
VI DE NOUS
LIMONCELLO
LICOR DE PERA
...
Per aprendre a elaborar a casa tot tipus d’aiguardents, vins aperitius i licors estomacals amb les receptes centenàries dels monestirs i de pagès.
DATA: Diumenge, 21 de juny a les 10.30 h. del matí
LLOC: Finca Can Canyameres, Mataró
PREU: 18 €
El propòsit d’aquest taller és donar a conèixer algunes d’aquelles receptes de macerats d’aiguardents que en els monestirs i a pagès s’han fet “de tota la vida”.
Molts d’aquests licors tenen una base medicinal com ara els vins aperitius i els estomacals, per ajudar a pair, d'altres tenen una llarga història com l'Hidromel o cervesa vikinga.
Es tracta de receptes d’elaboració senzilla que enriquiran els nostres coneixements de cuina. Amb ingredients molt propers i amb un xic de paciència aconseguirem tot un ventall de licors saludables i deliciosos, sempre presos amb mesura, es clar.
Pel que fa als ingredients, deixem a elecció de cada u si en vol fer-ne un o tots, pel que us enviarem el llistat d’ingredients i estris necessaris. De tota manera, en el taller tindreu a l’abast moltes de les herbes que es faran servir.
A tots els participants se’ls hi donarà un dossier amb les fórmules i explicació de cada licor.
En acabar el taller es farà un tast de degustació de licors.
El taller es farà a partir d’un mínim de 5 i un màxim de 10 persones.
Més informació i reserves: cristinaverd@gmail.com
Etiquetes de comentaris:
CURSOS
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada