L'aigua de pa i arròs



Quan s'està malalt, cal pendre aliments que de pas no siguin pesats, en ajudin a refer-nos. A casa, recordo que, quan era petita, la iaia Maria preparava una gran olla d'AIGUA DE PA I ARRÒS.
Era la beguda indispensable i omnipresent durant la convalecència de qualsevol malaltia que et deixés la panxa regirada. El fet és que era molt reconfortant i de més ben passar que qualsevol xarop.
Recepta de l'Àvia Remei:

Ingredients:
Aigua
1 tasseta d'Arròs
Marialluïsa
1 llesca de pa sec
1 pell de llimona.

Bullim en un pot l'arròs amb el pa i la pell de la llimona.
Quan l'arròs estigui ben cuit, apagarem el foc i li tirarem la branqueta de marialluïsa. Ho tapem i ho deixarem infusionar tot junt. Després ho colarem.
Es serveix aquesta aigua en substitució de l'aigua de beure durant tota la convalescència del malalt. És ideal pels nens.

1 comentari:

Gemma ha dit...

Quina il·lusió llegir això. Justament estic prenent una "aigua de pà i arròs" perquè no estic molt fina, i recordava com la meva àvia me la feia de petita. He aprofitat per buscar-ho a Internet i he trobat el post. A més com que ara visc a Ecuador, prendre'm això em fa sentir a família i les arrels més a prop ;-)