Avui us explicaré com fer el licor més popular de les illes.. Es tracta d'un licor que es considera denominació d'orígen específic “Herbes de Mallorca”:
LICOR D'HERBES DOLCES
Necessitarem:
2 nous verdes
Maria lluïsa
Menta
1 fulla de nisprer
1 fulla de llimoner
Fonoll
Ruda
2 fruits de ginebró
La pell d'una llimona
12 grans de cafè
¼ litre Anís sec
¾ litre Anís dolç
Prenem les herbes i les tallem una mica. Les introduirem en un pot de vidre de coll ample. Seguidament incorporarem les fulles un xic trencades.
Donarem un cop sec amb un martell les nous verdes perquè quedin un xic aixafades i les hi afegirem al pot.
Finalment posarem la resta d'ingredients. Ho regarem tot amb la barreja dels dos anissos.
Taparem el pot i ho posarem a macerar a sol i serena durant dos mesos. Passat aquest temps, ho filtrarem tot i ho embotellarem.
Deixarem que maduri un parell de mesos més i ja es podrà degustar.
Que vagi de gust!
En aquest RACOnet de la xarxa hi trobareu un espai on estem sensibilitzats i motivats en tot el que fa referència a la relació entre l'ésser humà i el seu entorn natural. En un desig de reconciliar-nos amb la Mare Natura, volem recuperar tots aquells sabors, coneixements, tradicions i vivències que han contribuït amb els segles a arribar a on som, a fer el que hem fet i hem après. Però sobretot amb la voluntat que tots aquests coneixements no caiguin en l'oblit.
LICOR D'HERBES DOLCES
Etiquetes de comentaris:
licors artesanals
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada