Aquesta receta me l'acaba de passar la bona amiga Carme Bosch, gran coneixedora de flors, olors i poesia. Es tracta d'una recepta eivissenca de Santa Eulàlia de fa molts anys.
Bunyols de bleda
Cal tallar les bledes ben petites (1-2 cm.) tant les fulles com els tronxos. Posar-les a bullir . Si podeu cuineu-les al vapor amb dos dits d’aigua durant uns 15 minuts.
Un cop ben escorregudes, en un bol, es barregen amb una cullereta de llevadura royal, un ou, all i julivert picat, panses de Corint i tot el que s’ acudeixi (ceba fregida, formatge…..)amb unes quantes cullerades de farina, es remena tot durant un parell de minuts perquè quedi tot ben integrat. No cal molta farina, jo ho faig a ull, per 1 kg de bledes dec posar unes dos cullerades grosses ben plenes.
Es posa oli a escalfar i quan és ben calent es tira a cullerades a la paella.
En aquest RACOnet de la xarxa hi trobareu un espai on estem sensibilitzats i motivats en tot el que fa referència a la relació entre l'ésser humà i el seu entorn natural. En un desig de reconciliar-nos amb la Mare Natura, volem recuperar tots aquells sabors, coneixements, tradicions i vivències que han contribuït amb els segles a arribar a on som, a fer el que hem fet i hem après. Però sobretot amb la voluntat que tots aquests coneixements no caiguin en l'oblit.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Hola Cristina,
Gràcies per visitar-me. M'ha agradat conèixer el teu blog i les teves entrades. Ja t'aniré seguint.
Uf, les bledes, les tenim oblidades i són ben sanes..
Publica un comentari a l'entrada