TALLER PRÀCTIC D’ELABORACIÓ DE LICORS CASOLANS A BASE D’HERBES medicinals I FRUITS



DATA: Diumenge, 5 de juliol de 2009.
LLOC: Finca Can Canyameres, Mataró, dins del Parc Natural de Montnegre - Corredor.
PUNT DE TROBADA: Davant de la porta de les Pistes d’atletisme, a la carretera de Cirera, darrera l’hospital nou de Mataró. En hi trobarem a les 10.30 h. del matí
PREU: 18 €
—–—–—–

El propòsit d’aquest taller és donar a conèixer algunes d’aquelles receptes de macerats d’aiguardents que en els monestirs i a pagès s’han fet “de tota la vida”.
Molts d’aquests licors tenen una base medicinal com ara els vins aperitius i els estomacals, per ajudar a pair. Alguns d’ells fins i tot es remunten a l’Edat Mitja.
Es tracta de receptes d’elaboració senzilla que enriquiran els nostres coneixements de cuina. Amb ingredients molt propers i amb un xic de paciència aconseguirem tot un ventall de licors saludables i deliciosos, sempre presos amb mesura, es clar.
—–—–—–
Durant el matí elaborarem:
RATAFIA
HIDROMEL
VI DE NOUS
LIMONCELLO

Pel que fa als ingredients, deixem a elecció de cada u si en vol fer-ne un o tots, pel que us enviarem el llistat d’ingredients i estris necessaris. De tota manera, en el taller tindreu a l’abast moltes de les herbes que es faran servir.

A tots els participants se’ls hi donarà un dossier amb les fórmules i explicació de cada licor.

En acabar el taller es farà un tast de degustació de licors.

El taller es farà a partir d’un mínim de 6 i un màxim de 15 persones.

Més informació i reserves: cristinaverd@gmail.com