Recepta de l'amic Pep Fornés, ei! amb garanties
SABÓ DE LLORER. Conegut com Sabó d'Alepo
2 litres d'oli d'oliva
2 gots d'aigua
1 grapadet de sal de cuina
400 gr de sosa càustica
¾ kg de fruits de llorer
PROCEDIMENT
En una palangana de plàstic es barreja l'aigua i la sosa amb el grapat de sal. Es remena fins la seva dissolució amb una cullera de fusta. Cal posar-se guants i protecció pels ulls (ulleres).
S'aboca l'oli de mica en mica, tot remenant.
Es trituren els fruits del llorer amb una mica d'aigua, amb una batedora elèctrica.
S'afageix la pasta de llorer al sabó.
S'aboca en un motlle i es deixa reposar uns tres dies. Es tallen les pastilles i es deixa madurar uns tres mesos mínim.
El llorer és una planta amb unes virtuts medicinals excepcionals. Aquestes propietats juntament amb l'oli d'oliva fan que el sabó de llorer sigui adequat per tot tipus de pell, especialment les afectades per acnés, eczemes i moltes altres afeccions dèrmiques.
Des de fa segles, a Síria s'elabora el famós "sabó d'Alepo" fet a partir d'oli d'oliva i llorer. Aquest sabó excepcional fet de manera totalment artesanal ha aconseguit una fama merescuda per les seves propietats.
http://jabondealepo.net/
En aquest RACOnet de la xarxa hi trobareu un espai on estem sensibilitzats i motivats en tot el que fa referència a la relació entre l'ésser humà i el seu entorn natural. En un desig de reconciliar-nos amb la Mare Natura, volem recuperar tots aquells sabors, coneixements, tradicions i vivències que han contribuït amb els segles a arribar a on som, a fer el que hem fet i hem après. Però sobretot amb la voluntat que tots aquests coneixements no caiguin en l'oblit.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Hem sembla molt interessant, a la que pugui el faig.
L'he fet avui mateix, tinc ganes de veure com quedarà! Gràcies per compartir la recepta!
Publica un comentari a l'entrada