Herbes que alleugen l'etern refredat


El refredat és una infecció vírica de l’aparell respiratori. És causat per l’atac d’un gran nombre de cepes de virus i variants de la grip que muten cada hivern.
El nas és la primera muralla de defensa que tenim on queden atrapats i anul.lats la majoria dels agents patògens.
El problema és quan hi ha sequedat de l’ambient amb les calefaccions i/o baixada de defenses de l’organisme, entre altres circumstàncies, que farà que els virus penetrin en l’organisme causant inflamació i altres símptomes coneguts.
En el mercat hi ha gran quantitat de fàrmacs que tracten els símptomes del refredat. N’hi ha de molt efectius, no es pot negar, però presenten un aspecte negatiu a tenir en compte: els efectes secundaris. Només cal llegir els prospectes per conèixe'ls. D’altra banda, els residus tòxics que ens deixen en l’organisme poden arribar a debilitar a la llarga el nostre sistema immunològic.

Nosaltres podem enfortir el nostre organisme per ajudar-lo en casos d’infeccions víriques. Hauríem de començar per la dieta. Som el que mengem. Si ingerim aliments refinats (sucre blanc, farines no integrals), greixos saturats (bolleria industrial) i altres aliments modificats obligarem al nostre organisme a fer un esforç extra a l’hora d’eliminar toxines cosa que debilitarà el nostre sistema immunològic.
Respirar aire pur, menjar aliments naturals, no modificats, farines integrals, aliments biològics, pocs greixos, fruita, verdura, molta aigua,.. tot això i una visió de la vida positiva ens ajudarà a que el nostre organisme mantingui unes bones defenses en front d’atacs exteriors.

En fitoteràpia existeixen un gran nombre de plantes que ens poden ajudar abans i durant un refredat. Moltes d’elles formen part d’innombrables remeis casolans, els quals podríem dir que són remeis “de tota la vida” cosa que demostraria que si després de tant de temps encara es fan servir voldria dir que són efectius. I el més important: no tenen efectes secundaris. Aquí en teniu uns quants:

VITAMINA C. Menjar taronges, llimones, mandarines, kiwis, pebrot, gavarrera,..
ALLS, MEL i FARIGOLA. Antibiòtics naturals.
GINGEBRE. Pels calfreds, la febre i els mals de cap i dolors musculars.
REGALÈSSIA. Per la tos. És antiinflamatòria.
FLOR DE SAÜC. Descongestiona i estimula la transpiració.
CAPUTXINA. El remei tradicional dels indígenes peruans per a la tos.
HISOP. Depuratiu, antisèptic.
TIL.A. Calmant, per a la febre.
EUCALIPTUS. Per a la congestió nasal

I sobre tot: beure molta aigua, i descansar.