Fer iogurts ben sans i naturals és més senzill del que us penseu. No necessiteu pas iogurtera ni cap estri sofisticat.
Iogurts naturals
Ingredients:
1 litre de llet fresca.
1 iogurt natural. Si pot ser d'aquests que venen més artesans, millor.
2 cullerades de llet en pols
Posarem a escalfar el forn de la cuina a 45ºC.
En un pot posarem la llet a escalfar a uns 40 – 42ºC, i quan hi arribi, la retirarem del foc.
Afegim la llet en pols i ho barrejarem bé. Seguidament li barrejarem el iogurt.
A part, preparem una safata fonda del forn amb dos dits d'aigua calenta.
Traspassem el preparat de llet a vasets individuals i els posarem dins la safata amb l'aigua.
Un cop tots els envasos plens, introduirem la safata dins del forn (apagat).
Així ho deixarem de 4 a 12 hores. És molt pràctic fer-ho al vespre. Quan t'aixeques ja tens els iogurts fets.
Un cop llestos, els guardarem a la nevera.
Iogurts amb sabors
Un cop tinguem la llet temperada, li afegirem trossets de fruita, melmelada o xocolata desfeta, mel,... i procedirem de la mateixa manera com ho he explicat abans.
En aquest RACOnet de la xarxa hi trobareu un espai on estem sensibilitzats i motivats en tot el que fa referència a la relació entre l'ésser humà i el seu entorn natural. En un desig de reconciliar-nos amb la Mare Natura, volem recuperar tots aquells sabors, coneixements, tradicions i vivències que han contribuït amb els segles a arribar a on som, a fer el que hem fet i hem après. Però sobretot amb la voluntat que tots aquests coneixements no caiguin en l'oblit.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Mmmmm res com uns iogurts artesanals, gracies per la recepta.
Voldria saber si els vasets s'han de tapar a dins del forn o tenen que estar-hi destapats .
Publica un comentari a l'entrada