Bunyols de civada




Aquesta recepta me la va explicar la Raquel de la Casanova de Sant Miquel, a Aiguafreda, una masia de turisme rural on val la pena anar-hi a passar un cap de setmana, o dos. Aquests bunyols són una petita mostra de la bona cuina que s’hi fa allà. El caliu i l’entorn d’aquesta casa són d’aquella mena que fa que t’agafi el “mono” de tornar a la propera oportunitat. Us la recomano.


Els bunyols de civada són ideals per quan vas d’excursió. Es poden fer el dia abans i són boníssim tan freds com calents. Ah! I molt complerts.


Ingredients

2 tasses de flocs de civada fins.
1 tassa de llet
1 ceba
2 cullerades de llevat de cervesa
2 cullerades de julivert picat
½ tassa de nous
1 pastanaga grossa
Formatge ratllat
2 ous
All trinxat
Sal
Espècies –orenga, clau,...-

Posarem els flocs de civada en remull amb la llet.
Hi anirem afegint els altres ingredients:
La ceba tallada petita, el llevat de cervesa i les cullerades de julivert, les nous picades al morter, la pastanaga rallada, el formatge ratllat, l’all, les espècies i els ous.
Es remena tot molt bé fins que quedi ben barrejat.
Es posa una paella amb força oli al foc i s’hi van tirant cullerades de la pasta preparada. Es fan força ràpid. A mida que es facin els posarem en un plat amb paper absorbent.