Taller pràctic d'elaboració de licors casolans a base d'herbes medicinals i fruits




RATAFIA
HIDROMEL
VI DE NOUS
LIMONCELLO
LICOR DE PERA

...

Per aprendre a elaborar a casa tot tipus d’aiguardents, vins aperitius i licors estomacals amb les receptes centenàries dels monestirs i de pagès.

DATA: Diumenge, 21 de juny a les 10.30 h. del matí
LLOC: Finca Can Canyameres, Mataró
PREU: 18 €


El propòsit d’aquest taller és donar a conèixer algunes d’aquelles receptes de macerats d’aiguardents que en els monestirs i a pagès s’han fet “de tota la vida”.
Molts d’aquests licors tenen una base medicinal com ara els vins aperitius i els estomacals, per ajudar a pair, d'altres tenen una llarga història com l'Hidromel o cervesa vikinga.
Es tracta de receptes d’elaboració senzilla que enriquiran els nostres coneixements de cuina. Amb ingredients molt propers i amb un xic de paciència aconseguirem tot un ventall de licors saludables i deliciosos, sempre presos amb mesura, es clar.

Pel que fa als ingredients, deixem a elecció de cada u si en vol fer-ne un o tots, pel que us enviarem el llistat d’ingredients i estris necessaris. De tota manera, en el taller tindreu a l’abast moltes de les herbes que es faran servir.

A tots els participants se’ls hi donarà un dossier amb les fórmules i explicació de cada licor.

En acabar el taller es farà un tast de degustació de licors.

El taller es farà a partir d’un mínim de 5 i un màxim de 10 persones.


Més informació i reserves: cristinaverd@gmail.com