INTRODUCCIÓ A L'ELABORACIÓ DE LICORS CASOLANS




Durada: 1 matí.

El propòsit d’aquest TALLER és donar a conèixer algunes d’aquelles receptes de macerats d’aiguardents que en els monestirs i a pagès s’han fet “de tota la vida”.

Molts d’aquests licors tenen una base medicinal com ara els vins aperitius i els estomacals, per ajudar a pair. Alguns d’ells fins i tot es remunten a l’Edat Mitja.

Es tracta de receptes d’elaboració senzilla que enriquiran els nostres coneixements de cuina. Amb ingredients molt propers i amb un xic de paciència aconseguirem tot un ventall de licors saludables i deliciosos, sempre presos amb mesura, es clar.

El llistat de licors pot variar en funció de la temporada:
RATAFIA - HIDROMEL - VI DE NOUS - LIMONCELLO - LICORS DE FRUITES - ESTOMACALS - APERITIUS - AFRODISÍACS, etc...

TEMARI:
Fonaments d'un licor – Estris – Procés bàsic d'elaboració – Història – Propietats medicinals – Dites populars – Bibliografia.

PREU: 35 euros.

LLOC: MATARÓ. En aquesta ocasió, els tallers els farem a MATARÓ, a la cuina de la popular Àvia Remei.

CALENDARI DE CURSOS DE LICORS CASOLANS.

JUNY 2011.
Dissabte 11. A les 11 del matí. LA RATAFIA I ALTRES LICORS D'HERBES.
Dissabte 18. A les 11 del matí. ELS LICORS DE FRUITES.

JULIOL 2011.
Diumenge 17. A les 11 del matí. LA RATAFIA I ALTRES LICORS D'HERBES.

Places limitades

Més informació: elraconatural@hotmail.com

Un cop formalitzada la inscripció, us enviarem la llista del material que haureu de portar.

1 comentari:

irene ha dit...

Hola,
Em dic Irene. Jo i una amiga meva estaríem interessades en fer el curs de licors, però no veig l'adreça d'e-mail per enviar la petició així que us deixo el comentari. Potser seríem més persones
Agraïria alguna resposta.
Moltes gàcies
Irene
iobiolsc@gmail.com